woensdag 13 januari 2016

Geluk

Lieve mensen, ik wens jullie allen een liefdevol gelukkig 2016.
Nieuwjaarswensen mogen volgens mij niet meer na 6 januari, maar waarom zou je niet op ieder moment gelukswensen mogen schenken?

Mooi onderwerp voor een beeldende verwerking.
De workshop vandaag staat dus in het teken van GELUK.

Aan het begin van een nieuw jaar wensen we elkaar volgens traditie een gelukkig nieuw jaar toe. Maar wat is nou eigenlijk geluk, hoe voelt het, en waar kun je het vinden?
In de opdracht van vandaag keren we naar binnen en maken contact met onze natuurlijke staat van zijn. In het hier en nu, in de stilte, vrij van beperkingen en zorgen, kunnen we vreugde en vrede ervaren. Hier huist ons geluk.

Na de meditatie, wordt vanuit de verbondenheid met het ervaren van diep innerlijk geluk, met gekleurde tekeninkt intuïtief vanuit deze beleving in kleur en beweging geschilderd. 


De geluksschilderijen worden in zoveel delen geknipt of gescheurd als er deelnemers zijn. Vervolgens schenkt ieder een stukje van zijn/haar geluk aan de anderen en houdt ook een stukje voor zichzelf. We aanvaarden/ontvangen het in dank en verwerken het vervolgens in een eigen beeld.


Nog niet alle werkstukken zijn klaar en de originelen zijn veel mooier dan de foto's laten zien (avond en lamplicht), maar het geeft toch een indruk. En let eens op hoeveel verschillende manieren de stukjes verwerkt zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...