donderdag 29 januari 2015

SoulCollage®

Al weer bijna twee weken geleden heb ik een driedaagse training 'Facilitator SoulCollage®' gevolgd bij Lucy Schaaphok. Een geweldig mooie, maar intensieve training. Ik heb genoten, veel geleerd, veel plezier gehad en fijne mensen ontmoet, het was een hartverwarmend weekend.
En YES! nu mag ik workshops SoulCollage® gaan geven.


Hier een cirkel met een aantal van mijn persoonlijke kaarten ©

Met dank aan alle fotografen en kunstenaars, voor de afbeeldingen die mij inspireerden 
om mijn innerlijke- en uiterlijke wereld te hercreeëren en te ontdekken.

Wat is SoulCollage®?
SoulCollage® is een intuïtieve en creatieve manier om persoonlijke kaarten te maken die je helpen in contact te komen met je essentie en met alle aspecten die deel uitmaken van wie jij bent. De methode helpt je bij je innerlijke wijsheid te komen.
Alle antwoorden zijn in jezelf al aanwezig, SoulCollage® helpt ze zichtbaar en benoembaar te maken. De kaarten geven inzicht, zijn bemoedigend, hebben antwoorden voor je, begeleiden, assisteren, confronteren soms, maar zijn altijd liefdevol.
De methode is laagdrempelig, eenvoudig uit te voeren, speels, en ja, ook wel een beetje verslavend, zo leuk is het om te doen.

Seena B. Frost is de grondlegster van SoulCollage®

Hoe gaat SoulCollage® in zijn werk?
Je  werkt met zelfgemaakte ‘zielekaarten’. De methode bestaat uit twee delen. Om te beginnen worden de kaarten gemaakt. Daartoe kies je plaatjes die je aanspreken uit een verzameling afbeeldingen. Door knippen, scheuren en plakken maak je er een collage van op je kaart. Vervolgens doe je met je kaart een eenvoudig maar bijzonder proces, je laat de kaarten als het ware tot je spreken, wat tot inzichten en antwoorden leidt.

En dan?…
Dan zijn er legio mogelijkheden, bijvoorbeeld:
-kaarten maken aan de hand van thema’s of om dingen te verwerken of te onderzoeken,
-contact maken met gidsdieren en daar kaarten voor maken,
-werken met archetypen en raadgevers,
-ondermijners en rolpatronen die je in de weg zitten onderzoeken,
-mensen, dieren en plaatsen die een speciale invloed op je leven hebben gehad eren,
-ondersteunende kaarten maken
-enzovoorts.

Wanneer je een kaartenverzameling hebt opgebouwd heb je je eigen kaartendek waarmee je bijvoorbeeld een reading kan doen. Dit leidt naar diepgaande antwoorden.

Je kan ook een kaart voor de dag trekken.

Meer weten? zie: Mijn SoulCollage® workshop aanbod

2 opmerkingen:

 1. Hey Inge, ik geloof er niet helemaal in maar, het heeft wel iets inspirerend. Leuk dat het iets voor jou is. Ik ga er mss wel een ideetje mee uitwerken. Dank je wel om dit te delen met ons ;) grtjs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Joke,
   Het maakt niet uit of je in de methode gelooft, het is gewoon een fijne manier om je speels te uiten met behulp van afbeeldingen. En wanneer je het hele proces er zelf een keer mee gedaan hebt zal je zien en ervaren wat het voor je kan betekenen. Groetjes, Inge

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...