zondag 18 november 2012

Regenboogboek, deel 1

Yes, het is gelukt! Vanmorgen de laatste hand gelegd aan dit regenboogboek dat vanmiddag als kado naar mijn schoonmoeder ging. Het boek is bedoeld als vakantie dagboek, om in te schrijven en plakken. Het boek is gebonden met behulp van de 'Japanse bindtechniek'. Ik zal daar later nog eens een beschrijving aan wijden. Een bestaand blanco boek met goed papier had natuurlijk ook gekund.

De kaft is bekleed met een stuk beschilderd papier wat ik nog had liggen.
De pagina's zijn met een vochtige spons en een beetje acrylverf licht en vluchtig beschilderd in de regenboogkleuren.
Daarna is elke pagina verder bewerkt, maar zodanig dat het achtergronden blijven, zodat er dus ook nog overheen geschreven en geplakt kan worden.
De komende dagen zal ik steeds een paar pagina's laten zien en beschrijven.

Hier volgen vast de eerste vier pagina's:
De binnenkaft is afgewerkt met bruin beschilderd papier. Rondom de eerste pagina heb ik met dezelfde kleur bruin een rand gesjabloneerd, daarvoor is decoratie materiaal van de bloemenwinkel als sjabloon gebruikt. Een paar bijen en wat 'honingraatjes' erbij gestempeld.
Een eikenblad geknipt van stevig en glad papier (zoals bijvoorbeeld een verpakkingsdoosje van soep).
Met een lichtvochtig sponsje en een beetje bruine verf rondom het eikeblad vegen, en zo langs de hele rand blaadjes maken. Dan nogeens herhalen met een lichtere kleur bruin. Rondom beide pagina's de rand wat donkerder gemaakt met het lichtvochtige sponsje en wat bruine verf. Als afwerking met een eikenblad-gumstempel nog enkele blaadjes gestempeld.
Langs de bovenrand met een 'elastiekjes-rolstempel' een suggestie van boomtakjes gestempeld.
 
De linker pagina is jammer genoeg niet helemaal goed gelukt. Met een hard rolletje is witte verf op een stukje reliefbehang aangebracht en dan afgedrukt. Dan rondom een rand gestempeld met een 'gumstempel van een krultakje'.
Een bloem geknipt uit een stukje plastic van een snelhechter. 
Rondom de bloem met een lichtvochtig sponsje witte verf geveegd
2 opmerkingen:

  1. wat een prachtig prachtig boek is dit geworden en dat je schoonmoeder hier maar veel in mag schrijven.. het is zoo uitnodigend!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat een heerlijk inspirerend boek wordt dit!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...