zondag 18 maart 2012

Vlekkenwerk


Wonderlijk wat je uit vlekken kan halen. Ik herinner me van vroeger nog dat je bij de schoolarts moest zeggen wat je in de vlekken zag die hij liet zien.
Meestal leek het op een vlinder.
Hier heb ik twee vlekkenwerkstukken geplaatst. Het eerste is gemaakt met ecoline. Hier en daar wat ecoline uitgieten over het papier, het boek dicht doen en de bladzijden op elkaar wrijven. En dan de verassing als je het weer openslaat. Ik zag in dit geval twee gezichten die ik met een fineliner wat zichtbaarder heb gemaakt, en daartussen ontdekte ik een vlindertje.

En dan het tweede vlekkenwerk, dat is gemaakt met verdunde acrylverf. Weer een heel ander effect, omdat verf dikker is geeft het heel mooie streepeffecten doordat de bladzijden wat aan elkaar plakken. Dit tweede werkstuk heb ik verder zo gelaten. Het is een heel spannend beeld om alleen maar naar te kijken, er is steeds weer wat nieuws te ontdekken. Het is wonderbaarlijk hoeveel er in te zien is, helaas komt dat op de kleine foto niet zo tot uitdrukking, maar ik zie er kleine landschapjes in, gezichten, een masker, bomen, ogen,... Door het te draaien en van verschillende kanten te bekijken is steeds weer wat nieuws te ontdekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...